Somrig laxsallad med fetaost samt feta/melon och mynta

17 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Laxsallad med fetaost
  • 400 g lax eller rödingfileer
  • 200 g bacon, skuren i kuber
  • 75 g fetaost
  • 700 g ”småpotatis” delade i hälften
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ kruka dill, finhackad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 ½ msk kapris
  • 75 g spenat
Fetaostsallad med melon
  • ½ melon, skuren i kuber
  • 75 g fetaost
  • Mynta
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, dill, salt och peppar till en sås

  2. Ställ på kallt en stund

  3. Dela potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den blivit klar, låt svalna helt

  4. Stek bacon i torr panna och låt torka på hushållspapper

  5. Stek lax/rödningfileerna i en panna med rikligt med smör, salta och peppar

  6. Blanda ihop såsen med potatis, kapris, bacon och rödlök

  7. Dela fisken i mindre bitar 

  8. Lägg spenat i botten av ett fat och fyll sedan med potatis och lax

  9. Toppa med fetaost och salladslök, kanske även någon fin ört och några droppar citron

Fetaost/melonsallad

  1. Skär melonen i lika stora kuber

  2. Smula över fetaosten

  3. Ringla över olivolja

  4. Salta och peppar 

  5. Toppa med mynta