Somrig laxsallad med fetaost samt feta/melon och mynta
17 ingredienser
Ingredienser
Laxsallad med fetaost
- 400 g lax eller rödingfileer
- 200 g bacon, skuren i kuber
- 75 g fetaost
- 700 g ”småpotatis” delade i hälften
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- ½ kruka dill, finhackad
- 1 rödlök, tunt skivad
- 2 salladslökar, skivade
- 1 ½ msk kapris
- 75 g spenat
Fetaostsallad med melon
- ½ melon, skuren i kuber
- 75 g fetaost
- Mynta
- Olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, dijonsenap, dill, salt och peppar till en sås
Ställ på kallt en stund
Dela potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den blivit klar, låt svalna helt
Stek bacon i torr panna och låt torka på hushållspapper
Stek lax/rödningfileerna i en panna med rikligt med smör, salta och peppar
Blanda ihop såsen med potatis, kapris, bacon och rödlök
Dela fisken i mindre bitar
Lägg spenat i botten av ett fat och fyll sedan med potatis och lax
Toppa med fetaost och salladslök, kanske även någon fin ört och några droppar citron
Fetaost/melonsallad
Skär melonen i lika stora kuber
Smula över fetaosten
Ringla över olivolja
Salta och peppar
Toppa med mynta