Marinerade halloumispett på grillen

13 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 1 halloumi/grillost
  • 2 stor rödlök, skuren i båtar
  • Körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • Träspett
Marinad
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 msk hackad oregano
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 chili, hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden

  2. Skär alla grönsaker (tomaterna kan vara hela) 

  3. Blanda ihop marinad med grönsakerna och låt stå i kyl, helst någon timme så att de drar åt sig

  4. Blötlägg spetten en stund så att de inte börjar brinna på grillen

  5. Trä sedan alla grönsaker om vartannat på spetten

  6. Grilla tills de fått fin färg och osten känns mjukare

  7. Servera gärna med grillad majs och sojamarinerad spetskål i ugn