Halloumibiffar med morot och chili

10 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Halloumibiffar
  • 200 g halloumi/grillost, riven
  • 1 stor morot, riven
  • 1 liten chili, finhackad
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
Tzatsiki
  • ½ gurka, riven
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • Några myntablad, strimlade
  • Olivolja

Gör så här

  1. Börja med såsen genom att riva gurkan på grövsta delen på rivjärnet

  2. Lägg gurkan i en sil och salta 

  3. Låt rinna av i cirka 30 minuter och krama sedan ur vätskan

  4. Blanda ihop med yoghurt, vitlök, mynta, salt, peppar och en skvätt olivolja

  5. Ställ i kyl

  6. Riv halloumi och morot på grövsta delen av rivjärnet

  7. Finhacka chilin 

  8. Blanda ihop halloumi, morot och chili med två st ägg till en smet

  9. Smaka av lite med salt och peppar, krävs inte mycket salt

  10. Forma smeten till 6 lika stora biffar

  11. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olivolja och stek gyllene på båda sidor, tar några minuter/sida

  12. Servera halloumibiffarna tillsammans med tzatsiki, sallad och eventuellt ugnsstekt potatis